Keer terug
Vivium lanceert mijngroepsverzekering.vivium.be
Image of the blog article

Op mijngroepsverzekering.vivium.be krijgen uw werknemers een duidelijk overzicht van hun verzekerde waarborgen, samen met hun officieel benefit statement. U als werkgever bespaart tijd, want dankzij de digitale distributie van het benefit statement hoeft u niet langer het papieren document uit te delen.

En er is meer. Geven uw werknemers ook hun privé e-mailadres in op de website, dan kunnen ze contact met ons houden, tot en met het einde van hun groepsverzekering (meestal de uitkering van hun aanvullend pensioen). Vanaf 2023 kunnen de werknemers hun aanvullende pensioenuitkering zelfs volledig digitaal afhandelen. 

Gebruiksgemak

Uw werknemers kunnen inloggen met hun eID-kaart, de itsme®-app of een beveiligingscode via een app of verstuurd via e-mail. Zo combineren we gebruiksgemak met optimale beveiliging.

De website is ook raadpleegbaar op smartphone. Het beknopte overzichtsscherm van de verzekerde waarborgen leent zich hier perfect toe: snel en helder een zicht krijgen op de verzekerde waarborgen. Nu al gebeurt meer dan 20% van de raadplegingen via smartphone, een cijfer dat alleen maar zal stijgen.

Een duidelijk overzicht  

Met het overzichtsscherm van de verzekerde waarborgen vertalen we het benefit statement naar enkele kerncijfers. We gebruiken hiervoor erg toegankelijke taal, zoals Hoeveel heb ik al gespaard? Hoeveel ontvangt mijn begunstigde als ik overlijd? We willen helder en duidelijk zijn.

Als uw werknemer op het i-icoontje klikt, krijgt hij telkens  extra informatie. Deze info maakt meteen ook de link naar het benefit statement.

Een uitgebreide ‘Veel gestelde vragen’-rubriek

Heeft uw werknemer nog niet voldoende informatie, dan kan hij ook doorklikken naar onze rubriek met ‘Veel gestelde vragen’. 

Uw werknemer vindt er meer dan veertig vragen over zowat alle topics van de groepsverzekering.

Contact houden tot het einde van de groepsverzekering 

Op het scherm ‘Mijn profiel’ kunnen alle aangesloten werknemers hun privé e-mailadres ingeven of aanpassen. Dit stelt hen in staat contact te houden met Vivium, ook na hun actieve periode bij u. Dit is belangrijk, want de opgebouwde reserves en de overlijdensdekking lopen verder, ook als uw werknemer niet langer in dienst is. 

En de toekomst?

In 2023 starten we met de afhandeling van de uitkeringen van het aanvullend pensioen via mijngroepsverzekering.vivium.be.

Meest gelezen

 

Alle artikels